Ph érték és káposzta

Családfotózás otthon.

A kémia sosem volt a kedvencem. Nem értettem, nem élveztem, idegen volt, és nagyon távoli. Általános iskolában még az sem lett világos, mi köze ennek a tantárgynak a valósághoz. 

Aztán felnőttként, kezdtem megsejteni, hol rejlik ebben a hasznosság, a valóság, sőt, még a szépség is.

A gyerekeim induljanak másképp ezzel a témával!

Kísérleteztünk.

Végy egy lilakáposztát, darabold fel, és főzd forró vízben, amíg a lé gyönyörű lila nem lesz!

Ezután készítsd elő a kísérleti alanyokat! Ők pedig: citromlé, ecet, sütőpor, ásványvíz/szóda, szappan. 

Ha a ph érték eddig csak a reklámokból volt ismerős, hát most közelebb kerülhet, mit is jelent.

Vizsgáljunk kémhatást!

A képek mesélnek, a káposzta leve indikátorként nagyon szépen megmutatta a savas, lúgos, illetve semleges anyagokat.

A végén, idegek borzolására alkalmas jelenetre számíthattok – az egyik pohár tartalmát meg is kóstolta a kísérletvezető! Vajon melyiket? 

Ha tudod a választ, vagy még kérdésed van, gyere a csoportunkba!

Ez volt mára a homeschooling híradás.