Baráth Mea
Baráth Mea

Történetmesélő fotográfus

Konmari kalandjaim 1. rész

Pont megfelelő időzítéssel találtam rá erre a könyvre: Rend a lelke mindennek.
A fanatikus japán
 
Pont megfelelő időzítéssel találtam rá erre a könyvre: Rend a lelke mindennek. Marie Kondo egy japán rendrakási tanácsadó, vagy mi. Kissé fanatikus, állítása szerint hatéves kora óta foglalkoztatja a rendrakás, tizenöt évesen minden nap sietett haza, hogy pakolhasson a házuk különböző helységeiben… hm.
 
De ennek köszönhetően a téma komoly szakértője lett.
Konmari kalandjaim: káosz kontra rend
Én pedig eljutottam oda, hogy nagyon elegem legyen. Van-e új élet a reménytelen rendetlennek?
A nehéz múlt
Káoszos lakásban nőttem fel – bocs, Anyu, de tényleg -, soha nem voltam képes valódi, letisztult, rendes környezetet teremteni magam körül. Emlékszem, amikor úgy döntöttem, a szélmalomharc helyett inkább elfogadom a kupit, és kész. Ha valami nem megy, legalább ne utáljam magam érte. Elkezdtem egyfajta szabadságként kezelni.
 
Így maradt a rendetlenség – de aztán jött egy férj… aki viszont igényli/igényelné a rendet. Ciki.
 

Probléma update öbbenetes volt felismernünk, mennyire másként látunk. Én egyszerűen nem látom meg, hogy a pulcsim három napja a konyhaszéken hever (passzol a színe, beleolvad a környezetbe), vagy a könyvek, amiket vásároltam, az előszobában a sapkák tetején nyaralnak egy hete. Hogy ez, vagy az nem került a helyére. Nem látok még rendetlenséget ott, ahol igazából már az van. Az évek során végül oda fejlődtem, hogy engem is zavarni kezdett. Az őskáosz.

Vágyom a rendre.

Vágyom átlátható, letisztult, nyugalmat árasztó lakótérre. És értem, érzem, ez hat ránk, befolyásolja az életünket. De a kiborulásnál – hogy én ezt mégis majd hogy – tovább nem jutottam. Aztán jött a könyv, hallottam róla, gondoltam hátha van benne valami… Pedig nem vagyok az ilyen megmondós könyvek híve, de az elszántsággal keveredő elkeseredettség nagy úr. Megvettem, és szerintem jól tettem.
 
Nem mond nagyon újat, de aztán mintha mégis.

Hogy jön ez most ide?

Mert neked is kell!
Családfotózással foglalkozom – otthon. Elmegyek hozzátok. Valljuk be, mi az első gondolatod? Ide? Ebbe a felfordulásba? Na, akkor rendet kell rakni.
 
Ezért mesélek neked KonMariról, és arról, hogyan mentett meg engem,
a javíthatatlan rendetlent. Érdekel a folytatás? Ha szívesen beszélgetnél, gyere a csoportunkba
Otthoni családfotózást szeretnél, könnyeden, pózok nélkül? 
Helló, suli!
Énidő
Akciók, kedvezmények és Családmesés történetek a postaládádba.