Baráth Mea
Baráth Mea

Történetmesélő fotográfus

KonMari kalandjaim 6.rész

KonMari kalandok, avagy újabb óda a rendrakáshoz.
Mert tényleg "rend a lelke mindennek"...
KonMari megváltoztatta az életemet
“Lassan kezdtem a holmijaimat legyőzendő ellenségnek látni, sőt az egész otthonomat, és folyamatos harcot vívtam ellenük” – idézet a Rend a lelke mindennek című, Marie Kondo bestsellerből.
Hogyha már elindultál az élettered megújítása felé vezető, örömmel kikövezett Marie-féle úton, akkor sejtheted, hogy a szelektálás a szeretem-dolgok mentén, bizony ezt is megváltoztatja. Hiszen, ha szigorúan csak azt tartom meg, amit szeretek, abból egyrészt nincs olyan sok, helye is lesz, másrészt amit szeretek, azt szívesen veszem kézbe, rakom el, jó ránéznem. 

Irány a Kanári-szigetek!

A rendetlenség oka a túl sok holmi. Miért van túl sok holmi? Mert olyan rafináltan tárolunk, hogy nem is tudjuk, mennyi cuccunk van.
 
Cél: egyszerű tárolási módszerek, egy pillantással felmérhetővé váljon, mennyi a holmi.

Rendetlenséget idéz elő, ha:
– túl sok munkába kerül a helyére tenni
– nem egyértelmű, hol a helye

"Őrizd meg a rendet, és a rend meg fog őrizni téged!"

Ez egy jezsuita bölcsesség.
 
Még mindig konmarizva négy kupac ruhának mondok búcsút, pedig azt hittem, ez a terület nem lesz valami izgalmas, hisz rendszeresen selejtezem az állományt. De tényleg sokkal magabiztosabban válogatok. És ez élvezetes.
Olvastam a könyvben, hogy Mari tapasztalata szerint az általa rendrakók rendes lakáson túl sokszor (szinte mindig) egy új, öntudatosabb irányt is nyernek, ami megnyilvánul akár pl. szakmaváltásban.
 
Merthogy:
1. Azáltal, hogy életed minden egyes tárgyáról szépen, sorban, folyamatosan, hosszú időn keresztül (Mari szerint lehet cirka hat hónap is ez a történet) döntéseket hozogatsz, egyszerűen rutinra és magabiztosságra teszel szert döntéshozatalban. Ez célirányossá, tudatossá tesz. Bízni kezdesz a döntéshozatali képességedben.
2. Mivel azzal foglalkozol, hogy figyeled magad, és a vonzódásaidat, és eszerint “tisztogatsz”, egyre inkább letisztul benned is, hogy mit szeretsz, mi a te utad.

Hogy ki is vagy Te valójában.

Légy önmagad!

Kivéve, ha lehetsz Batman… akkor inkább legyél Batman.

Családi fotózást szeretnél?

Írj nekem!
Történetmesélő családi és eseményfotózással foglalkozom, hivatásom megőrizni az emlékeiteket, úgy, ahogyan az Élet zajlik: a maga természetességében. 
 
Ha a fotókra nézel majd, nem csak látod, de újraéled az eseményt, hallod a nevetést, érzed a hangulatot. Keress, ha fontos számodra az élmény!
Otthoni családi fotózást szeretnél, könnyeden, pózok nélkül? 
Születésmese
Énidő
Akciók, kedvezmények és Családmesés történetek a postaládádba.