Baráth Mea
Baráth Mea

Történetmesélő fotográfus

A mama és a papa

Nagyon szeretem, amikor a családi fotózás alkalmával a nagyszülők is velünk vannak. Különleges kapcsolat tud lenni az unokák és az idősebb generáció között.

Egy mondás úgy tartja, az unokák: az élet ajándéka, amiért szülő voltál. 

Lehet benne valami…

Hiszen mamával és papával csupa kényeztetés az élet! Szabad sütit reggelizni, a közértben mindig kapunk rágót, a játszón elidőzünk, ameddig csak jólesik, és nagyiéknál bizony valóban megtörténik, ami a mesékben: hogy minden kívánság valóra válhat…

Fontos kapcsolat.

A legtöbbet a nagyapámtól tanultam. Például az élet öröméről. Arról, hogy mindennek van humoros oldala – és ezáltal elkerülhetetlenül könnyebbé válik a legviselhetetlenebb teher is. Imádom, amikor mesél az életéről, és azon keresztül szűrődik át, válik élővé, – személyes balladáján át – a nagy történelem. Szeretem hallgatni őt, és elképzelni magam előtt fiatalon, bohó, kócos hajú fiú, aki merészen áll, kihúzza magát, és az Élet arcába nevet. Látom azt is, amikor felnőtt férfiként a családjáért küzd, a munka őrli. És látom, ahogy gyengéden néz a dédunokájára, aki az én gyermekem. Remeg a keze, ahogy megsimítja a puha arcot. 

Ajándék a nagyszülő.  

Szívesen engeded a gyerekeidet a nagyszülőkhöz? Igen, bosszantóan nem tartják be a nevelési elveidet, de talán pont így szép ez az egész… nem?
 
Az unokák, és a nagyik: úgy tudják élvezni egymás társaságát, ahogy semmilyen más kapcsolatban nem látni. Ajándékozd meg egymással őket!
❤️
 
Vannak kedves emlékeid a nagyszüleiddel? Beszélgessünk a csoportban, gyere! www.facebook.com/groups/csaladmesem
 
Lea és Mirjam olyan testvérek, akik újra megerősítették bennem, hogy családban élni jó! Megnézed a sorozatukat?
 
Balázsékhoz is bekukkanthatsz!

#családmesék

Facebookon is megtalálsz!

Instagramon is találkozhatunk!

Ha pedig szeretnéd, hogy megörökítsem egy napotokat, és abban az apró, de magát az életet jelentő “semmiségeket”, keress meg! Várlak!

 
Írj nekem: nemkellapoz_kukac_csaladmesek.hu
Konmari kalandjaim 4. rész
Akciók, kedvezmények és Családmesés történetek a postaládádba.