Baráth Mea
Baráth Mea

Történetmesélő fotográfus

Otthontanulás welcome!

Otthontanulásunk 5 éves tapasztalatai. Nem lesz könnyű a váltás, de számtalan örömet rejt! Aknázzátok ki!
Helló újra, homeschooling, my old friend!

Pedagógus vagyok. És anya. Az első nem volt feltétele a magántanulóságnak. 

Öt évig volt otthontanuló a Nagylány, két évig a Nagyfiú. Jóleső nosztalgiával gondolok vissza arra az időszakra, annyi ajándékot tartogatott mindannyiunk számára az együtt tölthető idő. Mert nem csak a tanulás miatt döntöttünk évekkel ezelőtt így. Ez egy életforma volt számunkra. Kapcsolódás, egymásra figyelés, közösség. Így működött a családunk, ebben hittünk.

Otthontanulni jó. 

Voltak harcaink, hogy így élhessünk. De áldás kísérte az utat, mentünk rajta töretlenül. Azt pedig sohasem gondoltam volna, hogy egyszer az egész világ kipróbálhatja!

Ez most merőben új. Nem önként, nem szabad döntésünk alapján választjuk az intézmény nélküli életet. Bár bölcs belátás vezethet, de ez a koronavírus hívta karantén mégis egyfajta szükséghelyzet. 

Szerintem gondolhatunk erre másképp is!

Talán pont erre van szükségünk!

Időt kaptunk egymásra!

Tudom, hogy eleinte nehéz lesz. Mert félsz. Hogyan lesz ez az egész? Felborul az eddig megszokott rend mindenki életében. Az ismeretlen félelmetesnek tűnhet. Hogyan kell ezt majd jól csinálni? Idő, és energia okos beosztása, figyelni egymásra, de saját magadra is, átküzdeni magadat a bizonytalanság belső szorításán. “Ha anya jól van, mindenki jól van.” De hogyan fog ez menni?

Rá fogsz csodálkozni, hogy a tanulás nem ott, úgy, és akkor történik, amikor gondoljuk.  A gyereked visszakaphatja a tanulás örömét, és a gyerekkorát. Te pedig őt!

Hidd el: ajándék ez a lehetőség! 

Együtt lenni jó.

Még ha lesznek is pillanatok, amikor ez nem így tűnik…

Közel fogtok kerülni egymáshoz. Eddig olyan sok mindennel kellett törődni. Most végre egymással lehet.

Indítok egy sorozatot, amiben az otthontanulós, otthonoktatós tapasztalataimról mesélek majd. Egy gyerekkel, két gyerekkel, több gyerekkel. Háztartás, munka mellett. Kétségek között, és örömmel. Mit, hogyan érdemes, milyen várható nehézségekre számíts, és hogyan ásd ki az elrejtett kincseket ebből az új időszakból. Megosztok hasznos linkeket, és saját tananyagot is. A facebook csoportban pedig beszélgethetünk egymással, kérdezhettek, mesélhettek! Bátorító, támogató közösséget találtok nálunk!

Szeretettel várlak!

Történetmesélő fotóst keresel?

Dokumentarista családi és eseményfotózással foglalkozom, hivatásom megőrizni az emlékeiteket, úgy, ahogyan az Élet zajlik: a maga természetességében. 
 
Ha a fotókra nézel majd, nem csak látod, de újraéled az eseményt, hallod a nevetést, érzed a hangulatot. Keress, ha fontos számodra az élmény!
Otthoni családi fotózást szeretnél, könnyeden, pózok nélkül? 
Akciók, kedvezmények és Családmesés történetek a postaládádba.