Baráth Mea
Baráth Mea

Történetmesélő fotográfus

Télből a nyárba 1. rész

Télből a nyárba. Kalandozás Tenerifén. Nagycsaládos utazási beszámoló. Az indulás.
Utaztatok már télből a nyárba?
Aznap, amikor elindultunk, hullani kezdett az első, varázslatos téli hó. A gyerekek az iskolaudvaron hóembert görgettek, hógolyóztak, pirosra fagyott kézzel, csupa vizes sapka-sállal vettük fel őket a tanítás után. Így indultunk el, télből – a nyárba. Tenerifére utaztunk.
Szeretünk kirándulni, de eddig csak belföldön jártunk.
Életünk első, külföldi nagycsaládos utazása!
 
Az első állomásunk Bécs, itt töltöttünk egy éjszakát, hogy másnap reggel kényelmesen kiérjünk a reptérre. Terveztük este a karácsonyi vásárt meglátogatni, de hosszú nap volt már mögöttünk, mindenki inkább a pihenést választotta. A szállásunk egy egyszerű, minden luxust nélkülöző, de a célt valójában jól kiszolgáló lakás volt, ágyakkal, fürdővel, konyhával. Vacsoráztunk, azután szendvicseket készítettem a másnapi repülőzésre, 5 órás levegőben suhanás várt ránk. Annak minden félelmével, ismeretlenségével. Izgatott sutyorgások közepette aludtunk el. 

Irány a Kanári-szigetek!

A repülőzés minden nehézség nélkül zajlott, már ha a nagycsaládos élet adta szokásos kihívásoktól eltekintek. A gyerekek – ahogy azt a gyerekek általában szokták – ide szaladtak, oda szaladtak, néztek, csodálkoztak, kérdeztek, nyüzsögtek.

Amikor pedig végre a gépen ültünk, hirtelen mindenki elcsendesedett. Igen, ez most megtörténik. Hamarosan felszáll a repülőgépünk. A levegőben töltünk 5 órát. Éreztem, hogy kis gombóccá alakul a gyomrom, ha ebbe jobban belegondolok. 

Hurrá, repülünk!

Szójátékkal, színezőkkel, mesemeséléssel tereltem a gyerekek – és a saját izgalmamat békésebb vizekre. 

Végre pedig megérkeztünk. A meleg, napfényes szigetre, abba a teljesen új világba, amilyet még sosem tapasztaltunk. Minden növény, fűszál más, a színek, a fények mind-mind lenyűgözően újszerűek voltak számunkra. Ha érdekel a folytatás, a következő blogposztban elolvashatod!

Történetmesélő fotóst keresel?

Írj nekem!
Dokumentarista családi és eseményfotózással foglalkozom, hivatásom megőrizni az emlékeiteket, úgy, ahogyan az Élet zajlik: a maga természetességében. 
 
Ha a fotókra nézel majd, nem csak látod, de újraéled az eseményt, hallod a nevetést, érzed a hangulatot. Keress, ha fontos számodra az élmény!
Otthoni családi fotózást szeretnél, könnyeden, pózok nélkül? 
Valter és Miksa
Konmari kalandjaim 4. rész
Születésmese
Akciók, kedvezmények és Családmesés történetek a postaládádba.