Baráth Mea
Baráth Mea

Történetmesélő fotográfus

Télből a nyárba 4. rész

Télből a nyárba. Kalandozás Tenerifén. Nagycsaládos utazási beszámoló. Állatkert, sárkányfa, és vulkánkirándulás.
Tenerifén nyaralni különleges, és gazdagító kaland.

5 órás repülőút után, megérkezve Tenerifére, elkezdődött nagycsaládos életünk legizgalmasabb utazási kalandja!

Négy gyerekkel vágtunk neki az útnak, családi életünk első nagy utazása volt ez. Mivel sokan vagyunk, mindenki igényeire igyekeztünk figyeni a 14 napos utazás alatt, így válogattuk össze magunknak a programokat.

Kihagyhatatlannak ígérkezett a Puerto de la Cruzban található híres Loro Parque, a tenerifei Állatkert. A városban kisvonat közlekedik, ezzel lehet elzötyögni az állatkerthez, közben könnyed városnézésre adódik alkalom.

Egzotikus állatok, igényes kialakítású park, színvonalas műsorok az állatokról – ahol nem csak bemutatókat láthattunk, hanem érdekes információkat tudtunk meg az életükről. többek között arról is, milyen veszélyeknek vannak kitéve, és ebben hogyan segíthetünk akár mi is, tevékenyen.

Loro Parque, Puerto de la Cruz

Anövényvilág szintén lenyűgöző. Nem találsz egy fűszálat, amire azt mondhatnád: ilyet látok otthon is. Minden annyira más, szokatlan, varázslatosan különleges. 

A sárkányfák legöregebbike egy botanikus kertben él, itt csodáltuk meg. Mesebeli látvány.

Az ezeréves sárkányfa

Tenerife vulkánja, a sziget közepén, La Orotavában magasodó Teide. Hiába az örök tavasz szigete, itt bizony szükségünk volt a téli kabátra.

A kráter 3718 méter magasságban található, ide 3 éves kor alatti gyerekekkel nem is lehet felmenni, olyan ritka már a levegő, hogy megterhelő lenne számukra. Legkisebbkével én 2500 méteren – így is bőven a felhők felett – kirándultam, míg a többiek vulkánt jártak.

Van abban valami rendkívüli, és hátborzongató, ahogyan a megkövesedett láván lépsz. Elementáris erőről üzen a természet.

Történetmesélő fotóst keresel?

Utazásotokat megörökítem, valódi emlékek köszönnek vissza rátok a képekről!
Dokumentarista családi és eseményfotózással foglalkozom, hivatásom megőrizni az emlékeiteket, úgy, ahogyan az Élet zajlik: a maga természetességében. 
 
Ha a fotókra nézel majd, nem csak látod, de újraéled az eseményt, hallod a nevetést, érzed a hangulatot. Keress, ha fontos számodra az élmény!
Otthoni családi fotózást szeretnél, könnyeden, pózok nélkül? 
Balázs család
Akciók, kedvezmények és Családmesés történetek a postaládádba.