Baráth Mea
Baráth Mea

Történetmesélő fotográfus

Zakariás

Zakariás élete nem hétköznapi. Kerekesszékben ül, nem tud járni. Mégis, a sport a mindene!
Zakariás élete más.

Zaki ovistársa volt a lányomnak, sok-sok évvel ezelőtt. Ők voltak az első család, akik kifejezetten kérték, hogy hadd ne kelljen pózolni, amikor fotózunk, mert az az, ami nekik nagyon nem megy.

És tényleg. Mert náluk minden mosoly, minden nevetés, és minden könny a bőröd alá kúszik. Az életük minden pillanata annyira erős valóság. Az az erő, és optimizmus, amit náluk tapasztaltam – nem hétköznapi. Ahogy az életük sem az. Különleges emberek, hálás vagyok, hogy ismerhetem őket.

Élik a sorsukat, minden nap megküzdve azzal, amivel meg kell – nem szűnve szeretni az Életet.

Zakariás más. 
Mert mindenki valahogyan más. Ezért mindenki egyéni bánásmódot igényel, érdemel. És vannak, akik még inkább. Mert ami neked természetes, az neki nem adatott meg.

Zaki Diósdon, az amerikai focicsapat nagyra becsült tagja. 

Az edzés neki az Élet, az Öröm, a Valahovatartozás.

15 éves, központi idegrendszeri sérült, halmozottan sérült, mozgáskorlátozott, csupaszív, mosolygós, életvidám fiú. Persze nem mindig vidám. Mert alapvetően iszonyú kemény, amivel meg kell küzdenie az életért. A családja, az édesanyja pedig különleges erővel viszi őt a hátán, vállán, ölében – szó szerint, és lélekben is.

Lehetőséged van segíteni nekik.

Zakariás második gyermek a családban, egy bátyja, és egy öccse van. Születése óta mások segítségére szorul. Ha látod őt, ez egyértelmű. De ami nem annyira az: hogy az édesanyja is segítségre szorul. Döbbenetes erőket hoz magából felszínre nap, mint nap, ráadásul olyan könnyed mosollyal, ami nem magától értetődő. Testi és lelki helytállása folyamatos. Pedig fáradt. Pedig szomorú. Pedig kétségbeesik. Ő is.

Most segíthetünk. Sok kicsi sokra megy. Oszd meg! De adj is! Nem kell sokat adnod. Mert együtt vagyunk. És együtt csodákra vagyunk képesek!

Szeretnénk kérni, hogy akár egyszeri, akár rendszeres anyagi támogatásoddal járulj hozzá, hogy Zakariás mindennapjai könnyebbé válhassanak!

Zakariásért Alapítvány
Alapítvány elnök – Vígné Sági Katalin
vigsagikati@gmail.com
Édesanya – Emhőné Szajki Krisztina
szajek1@gmail.com
Számlaszám: OTP BANK 1172 2003-2247 7068
IBAN: HU13 1172 2003 2247 7068 0000 0000
Adószám: 19155373-1-13

A Zakariásról készült fotósorozattal neveztem a 38. Magyar Sajtófotó pályázatra, ‘Mindennapi élet’ kategóriában. Az 5 fordulós válogatáson a harmadik körig jutott a pályamű, ezzel a beküldött 91 munka közül a legjobb 23-ba választotta a nívós, szakmabeli zsűri. 

Hihetetlen örömmel és büszkeséggel tölt el!

Elsősorban pedig Zakinak és édesanyjának vagyok hálás, akik megmutatják nap, mint nap, hogy az életöröm nem a körülményeinktől függ.

#fogjunkösszezakiért

Köszönjük, ha te is segítesz!

Részletesebb albumot, több fotóval a facebook oldalamon láthatsz.

Történetmesélő fotóst keresel?

Dokumentarista családi és eseményfotózással foglalkozom, hivatásom megőrizni az emlékeiteket, úgy, ahogyan az Élet zajlik: a maga természetességében. 
 
Ha a fotókra nézel majd, nem csak látod, de újraéled az eseményt, hallod a nevetést, érzed a hangulatot. Keress, ha fontos számodra az élmény!
Otthoni családi fotózást szeretnél, könnyeden, pózok nélkül? 
Akciók, kedvezmények és Családmesés történetek a postaládádba.