Ajándékozz élményt!

Családi fotózás, ahol mindenki jól érzi magát!

Baráth Mea vagyok,
történetmesélő fotográfus.

Dokumentarista családi fotózással foglalkozom, mert hiszek a valóságban, a tökéletlenség tökéletességében.

Családi fotózás = élményajándék

 
Egyszer egy tanítót ezzel a kérdéssel kerestek meg:
Mi az a bölcselet, ami segíthet a nehézségek idején, ugyanakkor hálára és elégedettségre is tanít olyankor, amikor minden rendben megy?
A mester megválaszolta a kérdést. Egy szót mondott: ELMÚLIK."
 
Ma kacsalábon veszi fel gyermeked a cipőjét... holnap viszont már vendégként teszi le az előszobában. A hivatásom, hogy megőrizzem a múló pillanatokat, a valódi emlékeket.
Libabőr és szívdobbanás. A mindennapok "semmi különös” pillanatai. Hétköznapi csodák. Ott bújik meg az a valami, ami maga az Élet.
 
Hidd el, tudom milyen, amikor este pakolod el a reggelit, harmadszor cserélsz játszós pólót, igazságot teszel, bár nem is tudod pontosan miben. Négy gyerekkel élek együtt, ha beengedsz az otthonodba, semmin nem fogok meglepődni. Szeretni fogom, ahogy éltek.
Az élet tele van izgalmas, gazdag, érzékeny, megismételhetetlen pillanatokkal. Ahogy együtt isszuk reggel a kakaót. A lekváros mosoly, a vita a piros bögréért. Az ágyon ugrálás, és a lefekvés előtti összebújás. Családban élni ajándék. Azzal együtt, hogy néha maszatos, káoszos, hangos.
Gyakran ismételt kérdések
Hogyan zajlik a fotózás?
Megérkezésem után egy kicsit ismerkedünk, oldódunk, beszélgetünk, a gyerekekkel is összebarátkozom. Ezután kezdek el fényképezni. Vakut sohasem használok, és nem állítalak be titeket. Nincs instruálás, nem szólok bele az életetek természetes menetébe. Kicsit igyekszem - a képek szempontjából - úgy ott lenni, mintha ott sem lennék. Persze menet közben is beszélgetünk, játszunk, mókázom a gyerekekkel. Ti mindent csinálhattok egészen úgy, ahogy azt máskor is szoktátok.
Készülhet közös családi kép is?
Természetesen készülhetnek közös családi fotók is, ezeket érdemes a végére tervezni, amikorra már mindenki megszokta, hogy fotózzák, és kellően feloldódtatok. Így sokkal élettelibbek lesznek ezek a képek is.
Fekete-fehér fotókat is kapunk?
A színes és fekete-fehér képek aránya mindig az adott körülményektől, helyszíntől függ. Mivel ez alapvetően egy spontán pillanatokra fókuszáló műfaj, a háttér szempontjából sokszor a fekete-fehér verzió tud lenni a letisztultabb. Előfordul, hogy ugyanabból a képből mindkét verziót elküldöm, ha a fotó ezt megengedi.
Hogyan kapjuk meg a képeket?
Jellemzően a fotózás után másfél-két héttel adom át a képeket, de már a találkozásunk utáni napokban kaptok néhány fotót, ízelítőül. Online kerülnek átadásra, egy letöltő linken keresztül, nagy felbontásban, profi minőségben. Kis méretben, logóval ellátott verziót is készítek, ezeket tudjátok online használni, emailen küldeni, vagy megosztani.

Ami köztetek történik, a hétköznapok csendességében, az a valódi élet. 

Nagyszülőknek, házastársadnak, szüleidnek, távoli és közeli rokonoknak, barátoknak ideális, maradandó ajándék!

Ajándékozz fotózást!

Copyright © 2021 Minden jog védve
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram