A VÁLLALKOZÁS LÉTREHOZÁSÁT ÉS FEJLESZTÉSÉT A “VÁLLALKOZÓ START” PROGRAM KERETÉBEN AZ OFA NONPROFIT KFT. TÁMOGATTA. A TÁMOGATÁS FORRÁSÁT A NEMZETI FOGLALKOZTATÁSI ALAP BIZTOSÍTOTTA.

vélemény
Morauszki Kata

Meát egy barátnőm ajánlotta. Megnézve a honlapját, őt választottam, mert különleges hangulatú, érzelemdús képeket, egyedi meglátással fotózott pillanatokat, spontaneitást reméltem, és kaptam. Mea érdeklődött a részletek iránt, és az előzetes szervezésben maximális rugalmasságot tapasztaltam.

Az eseményen a háttérben, csendesen dolgozott, szinte észrevétlenül. Úgy láttam, hogy senkit sem zavart, megőrizve a bensőséges hangulatot.

Bízhattam benne, és így maximálisan jelen tudtam lenni, koncentrálni, megélni az eseményt, miközben tudtam, hogy nem kell aggódnom a fotós jelenléte, vagy a képek miatt.

A kapott fotók hűen tükrözik a meghittséget, a szülésrebocsátó ünnepem sajátosságait, a résztvevők érzelmeit.

 

Kemenes-Nagy Dominika Domino

Pszichopedagógus, integrált fórumszínház tréner, coach

Mea egy általam tartott szülésrebocsátó ünnepen fotózott, de olyan szépen beleolvadt a közösségbe, hogy szinte észrevétlen volt fotósi mivolta, jelenléte szervesen integrálódott a csoportunkba. Végig csodásan őszintének, támogatónak éltem meg a kommunikációt vele és így igazán jóleső volt a közös munka. A végeredmény pedig önmagáért beszél. Egyedileg elkapott pillanatok, önazonos portrék, melyek méltóképpen őrzik a női energiákat megidéző esemény emlékét.

csomagok

Szülésrebocsátó ünnep

"Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek!

Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás. Az ünnep legyen ünnepies. Legyen benne tánc, virág, fiatal nők, válogatott étkek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. S mindenekfölött legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség.

Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. Készülj föl reá, testben és lélekben.

S nemcsak a naptárnak van piros betűs napja. Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre." 

(Márai Sándor)

 

"Egy asszonynak ereje eltolja a hegyeket!"

A Szülésrebocsátó szertartás navajo indián hagyományból származik. Ünnep a szülés előtt álló édesanya tiszteletére, női rokonok, családtagok, barátnők és a falu bábája részvételével. A ceremónia náluk három teljes napon át tart, áldásokkal, énekekkel, közös étkezéssel, az anya ékesítésével és testének kényeztetésével telve. Az életadásra készülő nőt ahhoz segíti hozzá ez a támogató női kör, hogy erőt, szeretetet kapjon a közösségben, ezáltal felkészülhessen a rá váró feladatra és csodára: a születés megélésére. Saját testére csodálattal, tisztelettel nézzen, kapcsolódni tudjon vele, és gyermeke érkezésére bizalommal várakozzon.

A különböző beavató szertartások hiányoznak a felgyorsult, nyugati társadalmakból. Pedig mennyire megerősítő és gyógyító az új életszakaszba lépés tudatos megélése! Megadni a tiszteletet önmagunknak és egymásnak azáltal, hogy időt és figyelmet különítünk el az ünnepre. Hálás vagyok, hogy része lehettem ennek a csendes megállásnak, ennek a megtartó közösségi erőnek, a női kapcsolódás csodájának.

Copyright © 2022 Minden jog védve
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram