Waldorf Római élménytábor

2021.09.16.

Baráth Mea

történetmesélő fotográfus
Waldorf élménypedagógia a római kor szellemében!
Steiner alapelvei mentén működő, az emberi lét egészében gondolkodó, a gyermeket végtelenül tisztelő, tápláló, erősen megtartó iskolai közeg a Waldorf pedagógia.
Római Légiós Élménypedagógiai Tábor tartott a váci Waldorf Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola Diósjenőn. A mindenkori hatodik osztályos Waldorf iskolások tanulmányi kalandja ez, ezáltal a felejthetetlen élmény által élik át az abban az évben tanult római kort.
Az Olimpia hasonlóan komoly élményajándék a Waldorf gyerekeknek. Nézegesd meg a galériát!
Egy hétig igazi rómaivá válhatnak az iskolások: pajzsokat terveznek és készítenek, erőnléti edzéseket tartanak, belső tartásukat edzik, és mindenben a római kori légiós életet élik át ez alatt a néhány nap alatt. Szentes Ferenc fantasztikusan vezeti a tábort, érti a gyerekek nyelvét, a kemény szigor ellenére – vagy pont azért -, a táborlakók rajongva lesik a szavait.
A táborzáró esemény egy nagy összecsapás a szülőkkel, akik barbár hordaként, egy rettentő zoknicsatában mérik össze erejüket a kemény római hadtesttel.
Vigyázat, csak erős idegzetűeknek! A fotózás is néha életveszéllyel járt, a lelkes Waldorf szülők nem vették félvállról a dolgot.

Hasonló bejegyzések