Születésmese

Hajnalban indultam, a hold fényében.
Április 8.

A nagymamám születésnapja is. Most már biztos, hogy örökre belém ég ez a dátum.
Nem tudok elég hálás lenni azért, hogy része lehettem ennek a gyönyörű folyamatnak. Otthon, a család, és hozzáértő, szakképzett segítők, bizalmas barátok körében, annyira természetesen, magától értetődően zajlott ez a Csoda.

Az édesanya, Viki kora délután már szavazott a házhoz érkező urnába. Mert igen, az életünk zajlik, a csodák peremén is. Szeretünk, ölelünk, gyermekeket hozunk a világra, közben folyamatosan gondolkodunk, mérlegelünk, érzünk, döntéseket hozunk. És igyekszünk megváltoztatni a világot, meggyőződéseink, hitünk mentén. Máskor félelmeinktől űzve.

Hiszek abban, hogy valódi, életmegváltoztató hatalom van a kezünkben. És ott kezdődik, ahol április 8-án én is átélhettem az Élet Csodáját: a Családban. Most hazamegyek, és szeretni fogok. Ebben van a reményem, az erőm.

És ez az a hatalom, ami által szebb lehet a holnap.

Keszler Viki

“Mea váratlan ajándéka lett ennek a szülésnek, és nem csak a fotói miatt.

Az otthonszülés nem jobb, de tud egészen tökéletes érzés lenni, amikor látod évek múlva, hogy ott voltál a saját ágyadban, a saját nagyobb gyerekeiddel, és béke volt. Agyalás, hülyeségek, és akár kedves, de idegen emberek és idegen tárgyak nélküli béke.
Mi három szép kórházi szülés után döntöttünk az otthonszülés mellett. Ezek a képek számomra pont azt mutatják, ami miatt nagyon szerettem ezt a döntést. Korábban sem sürgettek, nem éltem át beavatkozás hullámokat, traumát, de a saját otthonunkban egyezkedés, vita nélkül, maximálisan megvalósulhatott a szeparáció mentesség és minimalizálhattuk az ellátásból fakadó ártalmakat, idegeskedést.
Megélve a bábai várandósgondozást, kiderült, hogy ez jobban tetszik. Szeretetteljes és mégis nagyon megerősít abban, hogy felnőtt, döntésre képes nő vagyok, miközben tudom, hogy bármilyen kérdéssel, aggállyal hívhatom a bábám.
Köszönöm a támogatásotokat Béres Edina, Garai Mixi, és a képeket, Mea!
Büszkén mondom, hogy szavaztam is aznap. Ebbe az idillbe becsöppent a két szavazóbiztos – mert egy erőt adó szülés után marad szabad kapacitás testben, lélekben akár arra is, hogy épp kihívj egy mozgóurnát, ha szeretnél.”

 

Hasonló bejegyzések