Szülők Világnapja
lábjegyzet az Élet sűrűjében
Baráth Mea
történetmesélő fotográfus

Boldog júniust!

Ma van a Szülők Világnapja.

 
Nagycsaládos anya vagyok. Szeretném jól csinálni. De ha belegondolok, megrémít, hogyan is lennék képes mindenkit látni, érezni, mindenkire reagálni, adni magamat - ölelni, amikor azt kell; figyelni, kérdezni, érteni, amikor azt kell. Szeretni, ott lenni, nekik lenni.
 
Vekerdy Tamás bölcs meglátással megmondta, nem a szavaiddal nevelsz, de legtöbb esetben még csak nem is a tetteiddel. Hanem azzal, aki vagy. Legbensőbb motivációidban, késztetéseidben, félelmeidben, meggyőződéseidben.

Fontos felelősségünk szülőként, hogy törődjünk magunkkal!

mea furdo 2
Én például, este veszek egy forró fürdőt, és elfelejtem, hogy négy gyerekes, leharcolt anyuka vagyok. Viszek magammal egy pohár bort, hallgatok egy kis Mozartot, és élvezem az életet.
 
Csak előbb kihalászom a kádból a gumikacsát. Leengedem az ott hagyott, kihűlt fürdővizet, és elpakolom a kishajót, a habitapikat, felmosom a kipancsolt vizet, felakasztom a földre hajított fürdőköpenyt. Még gyorsan szétválogatom a szennyest, a mosógépben maradt ruhákat kiteregetem, úgyis csak akkor lehet, amikor nyugi van. Aztán az ágyban, félálomban eszembe jut, hogy volt egy kósza ötletem Mozarttal, de már álommá keverednek a gondolatok a fejemben, talán meg is volt az forró fürdős lazulás? Ki tudja?
De mégis úgy érzem, alapvetően minden rendben.
furdo mea
 
Mert ez az életem, és végül is, most pont ettől szép.

Boldog szülőket, boldog gyerekeket, boldog családokat kívánok mindannyiunknak!

Copyright © 2021 Minden jog védve
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram