Zakariás

Hadd ne kelljen pózolni!

Zakariás ovistársa volt a lányomnak, sok-sok évvel ezelőtt. Ők voltak az első család, akik kifejezetten kérték, hogy hadd ne kelljen pózolni, amikor fotózunk, mert az az, ami nekik nagyon nem megy. És tényleg. Mert náluk minden mosoly, minden nevetés, és minden könny a bőröd alá kúszik. Az életük minden pillanata annyira erős valóság. Az az erő, és az az életöröm, ami bennük zubog – nem hétköznapi. Ahogy az életük sem az. Különleges emberek, hálás vagyok, hogy ismerhetem őket.
Élik a sorsukat, minden nap megküzdve azzal, amivel meg kell – nem szűnve szeretni az Életet.

Zaki a Diósd Saints Amerikai Football Klub csapat oszlopos tagja, heteinek csúcspontja az edzés. Kriszti, az édesanyja hordja a sportpályára, adja rá a sportfelszerelést, emeli az autóba, és ő a leglelkesebb szurkolója a pálya széléről.

Zaki most 15 éves. Születése óta mások segítségére szorul. Ha látod őt, ez egyértelmű. De ami nem annyira az: hogy az édesanyja is segítségre szorul. Döbbenetes erőket hoz magából felszínre nap, mint nap, ráadásul olyan könnyed mosollyal, ami nem magától értetődő. Testi és lelki helytállása folyamatos. Pedig fáradt. Pedig szomorú. Pedig kétségbeesik. Ő is.
Ha segítenél nekik, vedd fel velem a kapcsolatot!

A sorozat a Marie Claire magazin Tágítsd ki a teret! fotópályázati felhívása kapcsán kiállításra került, 2020. nyarán volt megtekinthető az Allee-ban.

2020.

Hasonló bejegyzések